Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
banner
banner
banner
banner

Sprovat në gjëra të dyshimta

Janë dy lloje të sprovave: Sprova në gjëra të dyshimta, e cila është më e madhe, dhe sprova në epshe (pasione). Ndonjëherë të dyja këto sprova mund të paraqiten tek njeriu, por është e mundur të paraqitet vetëm njëra.

Siri: Luftime të ashpra në Homs. U eliminuan 25 ushtarë në një sulm shpërthyes

Më shumë bomba makinë të forcave opozitare shpërthyen në disa zona në në qendër të Sirisë të cilat kontrollohen nga regjimi, dhe në këtë mënyrë i eliminuan me dhjetëra armiq, njoftuan aktivistët. Raportuar grupi i aktivistëve The Arab Chronicle shkruan se në një nga operacionet…

Në Riad fillon ndërtimi i ndërtesës më të lartë në botë

Ndërtesa më e lartë në botë, Burj Khalife, e cila gjendet në Dubai, më nuk do të jetë ndërtesa më e larte në botë, në qoftë se Arabia Saudite ka sukses në planet e saj për të ndërtuar një ndërtesë edhe më të lartë, të…

Kështu po na ekzekutojnë!!

Dr. Ijad Kunejbi -Allahu e ruajt-. Vëllezër të nderuar! Njeriu patjetër duhet të marrë një shëmbull model të cilin e preferon dhe e admiron. Kjo është një diçka instiktive e cila shfaqet që në vitet e para të je...tës. E vështron fëmijën të imitojë babain…

ZGJODHËM PËR JU

Sondazh

Operacionet shehide janë:

 

Në linje

We have 71 guests online

Kërko në faqe

Tradhetar i fshehur!!!

Shokut tim tradhetar,

Deri dje, i dhash selam per ball

E sot ngrit akuza per ne

Ngase zemra i eshte thare

 

Deklaratë dhe sqarim nga ana fetare e vëllezërve te burgosur ne Shqiperi

Falënderimi i takon vetëm ALLAHUT vetëm ATË e falënderojmë, prej TIJ kërkojmë ndihme dhe falje, i kërkojmë ATIJ te na mbroje nga te këqijat e vetveteve tona dhe veprave tona te këqija. Atë qe e udhëzon ALLAHU nuk ka kush e humb dhe atë qe e humb ALLAHU nuk ka kush e udhëzon. Dëshmoj se askush nuk meriton te... adhurohet përveç ALLAHUT dhe Muhammedi eshte rob dhe i dërguari i TIJ. Fjala me e vërtete eshte fjala e ALLAHUT dhe udhëzimi i Muhamedit. Veprat me te këqija janë veprat e shpikura. Çdo shpikje konsiderohet bidat dhe çdo bidat eshte humbje dhe çdo humbje te çon ne zjarr.

 

SPIUNËT LEGAL NË EMËR TË ISLAMIT

Në histori, shpiunat çdoherë kanë qenë persona të fshehur, ilegal, me emra dhe identitet tjetër. Para disa muajve, u publikuan disa dokumente se shpiuna shqiptar në kohën e komunizmit, vetëm në Kosovë ka pasur mbi 700. E gjithë kjo strategji shpiuneske ka qenë e lyer me ngjyrën e kombëtarizmit dhe fetarizmit, kanë folur fjalë të trimave dhe hoxhallarëve, ndërsa kanë punuar për shërbimet sekrete anti-shqiptare dhe anti-islame.

 

Çfarë do të thotë heshtja e dijetarëve kur të ndodhë fitnja

Gjëja e parë: Dijetari kryesisht flet dhe paralajmëron para shfaqjes së fitnes, dhe kur të ndodh fitneja përmbahet nga fjalët dhe nga të lëshuarit në fitne. Shejhi i Islamit thotë: "Kur të ndodhë fitneja të kuptueshmit nuk janë në gjendje për ti kontrolluar të pakuptueshmit. Dhe në aso kohe njerëz të mëdhenj nuk janë në gjendje për ta shuar fitnen dhe ti shtypin aktorët e saj, dhe e tillë është gjendja e fitnes, siç thotë i Lartësuari:

 

Fjalë të shkëputura nga fjalimi i shejh Hani Sibait, Allahu e ruajt, përpara disa ditësh, pas fjalimit të shejh Azam Amerikit

Thotë: “Dua të qortoj shumë disa djelmosha të cilët filluan një sulm dhe fushatë të gjerë. Ç’bëhet kështu! Nuk bën kështu! Nuk e di se çfarë po ndodh mes rinisë që përkrahin këto grupe islame, sidomos në internet. Na lodhën dhe na nxorën frymën. Unë kam një ndjenjë se shpërfytyrimi i xhihadit vjen veçanërisht prej internetit. Kjo fushatë e padrejtë kundër vëllait dhe shejhut Jahja Ademit, i cili është Azam Ameriki, i cili dënoi dhe shprehu ngushëllime për profesorin e tij, për komandantin e tij, për trajnuesin e tij, shejh Ebu Halid Suriun, Allahu e mëshiroftë.

 

Qartësim i ngjarjeve ne Siri: Vërejtjet e shejh Tarik Adbul-Halimit për Xhebhatu-Nusren dhe SHIISH-in

Falënderimi i takon All-llahut, paqja dhe shpëtimi i All-llahut qofshin mbi të Dërguarin e Tij dhe më pastaj:

Prej kur filloi kriza në Sham dhe filluan luftimet midis grupeve xhihadiste, si shkak i zgjerimit të Shtetit Islamik të Irakut dhe Shamit (SHIISH), pastaj refuzimi i besës (bejes) i shejh Xhevlanit ndaj shejh Bagdadit, pastaj refuzimi i gjykimit të shejh Dhavahirit dhe heshtja e tij në lidhje me këto ngjarje, pastaj refuzimi i të gjitha iniciativave të ofruara që u ofruan nga anë të ndryshme me qëllim të tejkalimit të krizës, që atëherë, roli im ishte i kufizuar në një përpjekje për ta gjetur një zgjidhje për këtë krizë.

 

Emir i ri i Kaukazit i dërgoi një mesazh muxhahidëve në Siri

Kolonës së dijetarëve, emirëve, predikuesve dhe muslimanëve të zakonshëm që janë deklaruar në lidhje me fitnet e ashpra që po ndodhin në territorin e Shamit, ditëve të fundit iu bashkua edhe prijësi i ri i Emirateve të Kaukazit.

Ali Ebu Muhamedi, i cili e mori udhëheqësin e Emirateve të Kaukazit pas vdekjes së Duka Umarovit, në një video të postuar në internet shprehi keqardhje për konfliktin ndërmjet muslimanëve dhe i bëri thirrje Bagdadit dhe Xhevlanit që në mënyrë paqësore ti zgjedhin mosmarrëveshjet.

 

Përgjigja e shjeh Sulejman Ulvanit, Allahu e liroftë, për përçarjen në grupacione

 

Pyetje: Shejh Allahu të nderoftë! Në kohën e sotme ka shumë rryma, grupe dhe hizbe dhe disa të rinj futen në këto rryma pa e kuptuar. Edhe pse mund t’i flasësh mirëpo ai nuk mendon se është në gabim. Si mund të ruhet një i ri prej kësaj gjëje.

   

KËNDI I LIBRITI!

Komentet e fundit

SPIUNËT LEGAL NË EMËR TË ISLAMIT
Allahu jau dhasht hakkun atyre qe mundohen me frym
Kështu po na ekzekutojnë!!
Es Selamu alejkum redaksia e botaislame.com! Ju lu
Kështu po na ekzekutojnë!!
Allahu të ruajt jaRab, Amin.
Deklaratë dhe sqarim nga ana fetare e vëllezërve te burgosur ne Shqiperi
Allahu u ruajt ne te vetteten u befte te qendrush
Deklaratë dhe sqarim nga ana fetare e vëllezërve te burgosur ne Shqiperi
Burgu për dijetarët
Deklaratë dhe sqarim nga ana fetare e vëllezërve te burgosur ne Shqiperi
Allahu i udhezofte kta hoxhallare qe ben gjithe kt
Tregim emocional: Ëndrrat të cilat ia ndryshuan jetën
Slm qka dot thot me pah kuranin te lidht per gjyks